Live gebarenlesjes vanaf maandag 18 januari

Vanaf maandag geven we 2 weken lang, 3 x per week een online gebarenlesje van ongeveer 30 minuten via Zoom. Orissa gaat jullie Dierengebaren en Feestgebaren leren. Dit gaat ze doen aan de hand van spelletjes en liedjes. We hebben 2 thema’s die we 3 keer geven. Dus je kunt per thema 1x inschrijven en meedoen.

Meer informatie en aanmelden

 


Black Friday/Sinterklaas aanbieding nov 2020

WOW! 27 november BLACK FRIDAY/SINTERKLAAS ACTIE. Wij willen Black Friday niet voorbij laten gaan en hebben een hele leuke actie voor onze Lotte & Max fans:

We geven deze dag 20% korting op bijna alles in onze webshop en bij iedere bestelling vanaf €20,- een Lotte & Max Sint en Piet puzzeltje cadeau. Leuk om in de schoen te geven. Gebruik hiervoor kortingscode SINT2020. Het puzzeltje krijg je er automatisch bij. Ga snel naar onze webwinkel.

We hopen op heel veel bestellingen voor Sinterklaas en Kerst!!! Zien we jullie dan?


Onze spiksplinternieuwe Sinterklaasfilm is helemaal af en te bekijken op ons videokanaal! nov. 2020

Vandaag is de laatste aflevering van deze leuke film met Sint en Piet op ons videokanaal gepublicieerd. 
Sint en Piet zijn niet te beroerd om de handen uit de mouwen te steken en de handjes flink te laten wapperen. Met behulp van Lotte en Max leren ze razendsnel een hele stapel gebaren! Doe je mee? 

Sinterklaas komt weer naar Nederland dit weekend. Sint en Piet hebben op de stoomboot alle tijd om de gebarenlesjes van Lotte & Max te volgen voor ze in Nederland aankomen. Ondertussen oefenen Lotte & Max en hun klasgenootjes de gebarenliedjes om ze bij de intocht te laten zien. En natuurlijk bij het zetten van hun schoen! Sinterklaas is blij dat iedereen nu kan gebaren. Hij vindt het reuze handig; Piet schreeuwt niet meer iedereen wakker en alle kindjes kunnen de Sint beter begrijpen.
De gebarenlesjes en liedjes vormen de rode draad. De film bevat 26 scenes en 18 liedjes vanuit de stuurhut, op de kade, in de klas, aan dek, bij de haard, op het dak etc. Heel veel kindjes doen mee aan deze film en de Lotte & Max poppen natuurlijk niet te vergeten. Uiteraard is de film ondersteund met gebaren uit de officiële Nederlandse Gebarentaal.


Op zoek naar 200 leden voor ons Videokanaal Lotte & Max nov 2020

De Sinterklaasfilm is nu helemaal af en we zijn nog lang niet klaar. Aan het einde van dit jaar willen we ook onze nieuwe Kerstfilm op ons videokanaal publiceren. Begin 2021 gaan we verder met nieuwe filmpjes plaatsen op ons videokanaal, zoals verschillende bekende sprookjes in NGT en NmG en verhaaltjes uit ons nieuwe voorleesboek "Logeren met Lotte & Max". 
Alle filmopnames hiervoor zijn achter de rug. 
Deze film is tot stand gekomen zonder subsidie, in coronatijd met alle strubbelingen van dien. Met quarantaines en anderhalve meter maatregelen gingen de opnames verre van een leien dakje.
Dankzij greenscreen en doorzettingsvermogen van een bevlogen en creatief team is er een knappe prestatie neergezet.


We zoeken nog 200 nieuwe abonnees om ons videoplatform te laten draaien en nieuw lesmateriaal te blijven maken. Dus word abonnee, leer gebaren en steun ons initiatief! Wil je alle onze nieuwe filmpjes als eerste zien, abonneer je dan op ons videokanaal. De eerste 7 dagen zijn gratis. Wacht niet langer en kom snel kijken!!!


Licentie voor scholen, kinderdagverblijven en organisaties op factuurbasis nov. 2020

Scholen en organisaties die een licentie willen kunnen dit op factuurbasis aanvragen op Licenties organisatie:

Willen jullie ook graag onze nieuwe Sinterklaas gebarenfilm bekijken in de klas of op de groep en samen de Sinterklaasgebaren leren? Dit kan via ons videokanaal. Scholen, kinderdagverblijven en andere organisaties kunnen een licentie aanschaffen op factuurbasis via Licentie videokanaal.

Gebaren met Lotte en Max is leuk en leerzaam voor iedereen. Het stimuleert de taalontwikkeling. Met het oog op goed burgerschap is het ook een mooie inclusieve activiteit; kinderen leren dat spreken niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Het is een brug tussen kinderen met en zonder beperking. Willen jullie ook op school gebaren leren met Lotte & Max of deze leuke film met Sint en Piet gaan bekijken? Schaf dan nu een licentie van ons videokanaal aan. Je kunt via internet, (digibord of computer) meteen inloggen op ons videokanaal om het seizoen bekijken. Per groep/medewerker maakt iedereen zijn eigen account aan op videokanaal.lottemax.nl. Het zijn niet alleen Sinterklaasgebaren, in totaal staan er meer dan 300 gebaren op. Alle 9 seizoenen die Lotte & Max gemaakt hebben. Leuk om verantwoord tv te kijken. 

Download hier alle gebruikersvoorwaarden voordat u een licentie afsluit.

Een licentie voor 1 klas/groep is €59,95. Elke extra licentie (per groep/klas) kost €12,50 extra per jaar, dat is €1,04 per maand. (voor organisaties zijn er enkel jaarabonnementen, na het eerste jaar maandelijks opzegbaar). Voor 5 licenties bijvoorbeeld betaal je €109,95. Kom je er niet uit hoeveel licenties je precies nodig hebt? Neem dan contact op, wij helpen je graag. 
 


Blog okt 2020

Heb je ons derde BLOG al gezien?  
Mocht je geïnteresseerd zijn om zelf een blog te schrijven of je ervaringen te willen delen, stuur dan een mailtje naar 
info@lottemax.nl. We zijn daar erg blij mee en we willen dit heel graag delen met zoveel mogelijk mensen, want ons doel is dat zoveel mogelijk mensen gebaren gaan leren:

Wil je graag starten met gebaren maar weet je niet hoe?
5 tips om meteen aan de slag te gaan.

Zou je ook graag met je kind willen gebaren? Het is makkelijker dan je denkt! Je hoeft geen hele gebarencursus te volgen om te starten met gebaren. Je hoeft er ook geen hele studie voor te doen. Begin vandaag nog!

Tip 1! Kies gewoon een paar woorden die je vaak op een dag gebruikt. Meestal starten ouders met eten, drinken, slapen, papa, mama en een huisdier zoals hond of vogel. Begin met een paar gebaren en bouw dit rustig uit.....  
Lees verder


Aanbieding schoencadeau nov 2020

Koop nu bij ons in de webwinkel en krijg het gebarenboekje* cadeau! 
Deze A5 boekjes zijn ook verkrijgbaar als 
bundel van 10.
Nu voor €30,- Uitdelen maar!

 


Collecte Stichting het Gehandicapte Kind nov 2020
De collecte is alweer geweest. Alle collectanten heel erg bedankt voor jullie inzet namens stichting Het Gehandicapte Kind en stichting Praten met je Handen. Wij weten nog niet wat er precies is opgehaald. Wanneer we de definitieve opbrengst weten, horen jullie dit z.s.m. van ons. Dit jaar hebben we geld opgehaald voor de voorleesapp, mocht je de collectebus gemist hebben, doneren kan nog. Hoe meer we ophalen hoe meer voorleesappjes we kunnen maken! Ga naar deze link: Collecte Het Gehandicapte Kind

 


Live, online gebarenlessen! april 2020

Superleuk! Orissa leert je vanuit haar huiskamer allemaal nieuwe gebaren. Wees erbij! Beperkt aantal plekken. Neem een account op zoom en kies een thema!


Gebaren leren in Corona tijd.. nu 7 dagen gratis op www.lottemax.nl maart 2020

Je hoeft je geen dag te vervelen. Leuk en leerzaam voor iedereen.


Afgelastingen door Corona maart 2020

Helaas geldt ook voor ons dat alles even stil komt te staan. Geen nieuwe filmopnames.. Geen leuke scholenprojecten.. Geen theatershows.. Blijf thuis en blijf gezond lieve mensen!


!! KANS!! Voor het schooljaar 2020/2021 zoeken we nog scholen die een Gebarenles met Lotte & Max project willen doen. 

We zijn subsidie aan het aanvragen dus hopelijk tegen gereduceerd tarief. Neem snel contact op! Er zijn beperkt aantal plekken. gebarenles@lottemax.nl


Sinterklaas is weer in het land! november 2019

Sinterklaas is weer is weer in het land! Een magische tijd om de kinderen te verassen! Wij houden er ook van een beetje voor Sinterklaas te spelen. Alle bestellingen vanaf €30,- krijgen een gebarenboek cadeau! We hebben nog veel meer spectaculaire decemberacties bedacht! Verantwoord verwennen en dan niet te duur. Kijk snel bij onze producten.


Nieuw combisets in de webwinkel! november 2019

Afgelopen jaar hebben we zoveel nieuwe producten ontwikkeld dat het wel weer tijd was hier mooie pakketten van te maken. Kies uit wat het beste aansluit.


JAARAANBOD voor scholen en kinderdagverblijven 20 november 2019

Het 'Gebarenles met Lotte & Max' programma is nu beschikbaar voor alle kinderdagverblijven en scholen van Nederland. Nieuw is ons jaaraanbod. Organisaties kiezen voor langdurige impact en borging van de opgedane kennis. Naast de 6 projectweken vol met training, coaching, theater en activiteiten, biedt het de mogelijkheid tot 2 extra bijscholingsmomenten om de kennis gemakkelijk uit te breiden en nieuwe medewerkers in te werken in de methodiek. Na het jaar plannen we julie in voor ofwel een herhaling danwel een verdiepingstraject. Informeer naar het programma en kijk op gebarenles.nl


Nieuw! A5 gebarenboek met 277 gebaren oktober 2019

We hadden dit leuke product al een tijdje. Speciaal gemaakt om in de dvdbox te voegen. We kregen steeds vaker de vraag of dit boekje ook los te koop is. Vandaar nu deze nieuwe uitgave. Deel ze uit; koop een bundel en krijg 50% korting.


GEBARENCHALLENGE 23 September 2019

Geef het door! Leer gratis met Lotte & Max deze week 300 gebaren en deel het met zoveel mogelijk anderen. Actie t/m 30 september. Leuk en leerzaam voor iedereen!

CODE: GEBARENCHALLENGE.

Ter gelegenheid van de 'Internationale Dag van de Gebarentaal' en 'Wereld Dovendag', kunt u tot en met 30 september alle gebarenvideo's bekijken op ons nieuwe videoplatform! Gebruik deze speciale link: www.lottemax.nl/orders/customer_info?o=22045 Maak een account en vul de code in.


INITIATIEFWET: Nederlandse Gebarentaal erkennen als officiële taal 5 September 2019

Al meer dan dertig jaar strijden doven en slechthorenden voor erkenning van hun taal: de Nederlandse Gebarentaal (NGT). Nu komt er zeer waarschijnlijk een doorbraak in deze strijd. ChristenUnie, PvdA en D66 dienen een initiatiefwet in die de erkenning moet regelen.

Lees meer: https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2300498-initiatiefwet-nederlandse-gebarentaal-erkennen-als-officiele-taal.html


DIGITAAL VIDEOKANAAL 2 Juli 2019

JaAaaaAaaaaAA eindelijk! Het Lotte & Max videokanaal is af!!! Dit is zo’n leuk moment om met jullie te delen. Heel hard is er gewerkt en we zijn er giga trots op. Neem geheel vrijblijvend een kijkje op www.lottemax.nl en vind alle filmpjes overzichtelijk bij elkaar! Start direct je gratis proefperiode en krijg 7 dagen ongelimiteerde toegang! Daarna betaal je €5,99 per maand. Opzeggen kan online en ieder moment. (geen creditcard? Koop dan hier een cadeaubon met ideal)

Stuur deze link door naar iedereen en help mee dit kanaal bekender te maken. www.lottemax.nl


Individuele professionals TRAINING 14 september 2019

Safe the date: Zaterdag 14 september geven we weer een training voor individuele proffesionals. Deze training is bedoelt voor hen die niet hun hele organisatie bereid krijgen het schoolbrede pakket te implementeren. Zij kunnen dan wel zelf met hun iegen klas of groep aan de slag. Bedoelt dus voor leerkrachten, pedagogisch medewerkers, klassenassistenten en gastouders. Er wordt een gebarentraining en een poppenspeltraining gegeven, plus uitleg hoe je gebaren spelenderwijs kan integreren in je lespraktijk. Meer informatie mbt inschrijven, tijd en lokatie volgt snel. Mail ons alvast als je interesse hebt. gebarenles@@lottemax.nl


LESMAPPEN 15 Mei 2019

Nu voor iedereen beschikbaar: Lesmateriaal voor scholen en kinderdagverblijven. Het uitgebreide aanvullende lesmateriaal dat oorsprankelijk ontwikkeld is voor het lesprogrammma voor scholen en kinderdagverblijven is nu ook los te koop. Voor alle gebaren die ook op de video's van Lotte en Max te zien zijn, hebben we allerlei leuke activiteiten en lessuggesties bedacht. Voor veel professionals blijkt het lastig om gebaren dagelijks in te zetten. Dit lesmateriaal biedt handvatten om je daarmee te helpen. Gedurende de dag kan je zo eenvoudig de gebaren een aantal keer oefenen.

Bekijk dit filmpje om meer te horen hoe andere leerkrachten het programma hebben ervaren.


Laatste kaarten voor TRY-OUT Theatervoorstelling 18 april 2019

UITVERKOCHT!

Er zijn nog enkel kaarten beschikbaar voor de try-out op 18 april om 10:00 in het posttheater in Arnhem. Neem contact op met info@lottemax.nl als je ook een voorstelling voor jouw organisatie wilt booken. Momenteel zijn er geen openbare voorstelling gepland.


Toekenning Implementatieproject : GIFT NSGK! 15 april 2019

Goed nieuws! Onze stichting Praten met je handen had een plan ingediend bij NSGK, de Nederlandse stichting voor het gehandicapte kind. Vandaag hoorde wee dat het plan is goedgekeurd. Voor alle 'Samen naar School klassen' die willen, is er geld beschikbaar gesteld om hen te helpen het Gebarenles met Lotte & Max programma in te zetten. Ze krijgen gebarentraining , poppenspelles, coaching, een theatervoorstelling, ouderworkshop en allerlei lesmateriaal. Dank NSGK en alle donateurs!!


NIEUWE PRODUCTEN 14 januari 2019

De webwinkel staat boordevol nieuwe producten:

We hebben 2 XL kleurboeken een gebarenliedjesboek, een complete doos met 8 sets gebarenkaarten van de hele serie!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Theatervoorstelling "Boerderijdieren en insecten" slaat in als een bom! Olivijn mei 2018

We hadden natuurlijk al de superleuke theatervoorstelling "Een nieuwe dag', maar nu ook nog deze nieuwe interactieve gebarenliedjes voorstelling op de boerderij van 25 minuten. Hier leer je heel veel gebaren en ga je samen met Lotte & Max op avontuur. Laat die handjes maar wapperen! Na afloop liet kanjer Jop zien dat hij het hele liedje uit zijn hoofd kon! Heb je een lustrum afsluiting of iets anders te vieren, boek dan nu deze razendleuke voorstelling op lokatie! kijk ook op www.gebarenles.nl


COLLECTEWEEK NSGK - van doneren word je blij! September 2018

Ook dit jaar zijn er weer stoere Lotte & Max fans die zich hebben aangemeld om voor ons en andere NSGK projecten te collecteren tijdens de landelijke collecteweek van 13 tot 18 november. Met jullie donaties kunnen we meer lesmateriaal ontwikkelen. We hebben nog €1.000,- extra nodig! HELP MEE' doneer hier online en het zou heel fijn zijn als je de link kan delen op je socialmedia!

https://www.nsgk.nl/hoe-kan-ik-helpen/kom-in-actie/alle-acties/online-collectebus/?actie=668#

ONZE DANK IS GROOT!GIFT NSGK! €90.000,- 20 mei 2016

Stichting Praten met je handen heeft de prachtige cheque met maarliefst €90.000 ontvangen van NSGK voor de ontwikkeling van een Lotte & Max lespakket voor scholen en kinderdagverblijven! 

We zijn hier natuurlijk ontzettend blij mee. Dank NSGK en alle donateurs! Wij gaan er hele mooie dingen mee doen.

We zoeken ook nog 15 tot 25 reguliere en speciale scholen en kinderdagverblijven die willen deelnemen. Met 15 schriftelijke intentieverklaringen mogen we beginnen. Lijkt het je interessant om deel te nemen? Lees hier binnenkort meer over op de projectsite www.gebarenles.nl

Bekijk hier het videoverslag van onze eerste pilotlokatie op SBO Olivijn.

De langere versie van 15 minuten kan je ook bekijken met deze link

IN HET NIEUWS:

Leuk stuk over ons op NU.nl

http://www.nu.nl/advertorial/advertorial-mooie-mensen-in-de-schijnwerpers/4178544/-babys-leren-7-maanden-al-gebarentaal.html

NIEUWE PRODUCTEN september 2015

  • MUZIEK CD

De langverwachte enige echte....... Kinderliedjes met Lotte & Max CD!!!

We zijn niet zuinig geweest: maarliefst 47 liedjes en 72 minuten lang.

Ingezongen door Jelka van Houten en Diederik Nomden. €14,95

Binnenin de CD zit nog een mini boekje - Mijn eerste 10 gebaren

MINIBOEKJE

Dat miniboekje is ook los te koop is voor €2,50. Wil je het uitdelen is de klas? Mail ons dan voor een speciale prijs.

 

 

 

Videokanaal Lotte & Max (eerste 7 dgn gratis)

Heb je geen DVD-speler mee en wil je liever digitaal naar onze mooie filmpjes kijken?

Ga dan naar ons videokanaal!

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
  • Logo Gebaren met Lotte & Max
© 2010 - 2022 Kindergebaren met Lotte & Max | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel