Spelenderwijs gebaren leren!

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen er voor om hun horende baby gebaren te leren. Gebarentaal biedt veel voordelen, ook voor horende kinderen. Uit onderzoek is gebleken dat gebaren de taalontwikkeling stimuleert en kinderen meer zelfvertrouwen geeft. Al vanaf 7 maanden kunnen baby’s gebaren, veel eerder dan dat ze kunnen praten. 

Voor Renske Douwes Dekker, de oprichtster van "Kindergebaren met Lotte & Max" was het weliswaar een heel ander verhaal. Het boek en de dvd's zijn uit nood geboren. Renske, oorspronkelijk filmmaakster van beroep, zocht naar een prettige manier om gebarentaal te leren aan haar toen acht maanden oude tweeling. Eén van haar dochters had een canule en kon daardoor niet praten. Omdat Renske alleen boeken en dvd’s voor volwassenen vond, besloot ze zelf een boek en dvd te ontwikkelen, waarmee het leren van gebaren speciaal voor jonge kinderen een stuk leuker en gemakkelijker wordt. Ook voor de ouders heeft dit enorme voordelen. Je hoeft namelijk zelf geen volledig nieuwe taal te leren, maar je kunt gewoon over hun schouder meekijken naar de filmpjes, waarin door middel van liedjes en verhaaltjes gebaren worden uitgelegd. En op zo’n manier dat kinderen gelijk mee willen doen. Heel veel kindjes zijn gek op Lotte en Max en draaien de filmpjes grijs. En dat is goed, want juist door herhaling leren ze. Jonge kindjes verkiezen Lotte & Max vaak boven andere programma’s.

De dochters van Renske hadden een enorme woordenschat opgebouwd, al voordat ze konden praten. Hierdoor kwam ook de gesproken taal veel eerder op gang dan bij leeftijdgenootjes. Het stimuleerde dus op een positieve manier de taalontwikkeling. Maar het allerbelangrijkste was het plezier dat beleefd werd en de band die je samen opbouwt door het communiceren met gebaren. 

Naar aanleiding van de voordelen die het opleverde en het succes van het eerste boek en de dvd, 'Boerderijdieren', was het een logische stap om een serie te maken: In totaal zijn er nu 8 seizoenen met alle thema’s die jonge kinderen nodig hebben om zich volledig uit te drukken. Er is een meervoudige aanpak van taal gebruikt, visueel, verbaal en motorisch, waardoor kinderen het makkelijk oppakken. 

'Kindergebaren met Lotte & Max' hoopt dat heel veel gezinnen, inclusief hun buren, neven en nichtjes, vriendjes en klasgenootjes, gaan profiteren van de voordelen van gebarentaal en hier veel plezier aan beleven.


GESCHIEDENIS

In 2010 stonden we met razendleuke theatervoorstelling op de parade.

- 2012 hebben is Stichting Praten met je handen opgericht.

- In 2014 is er een complete kinderserie ontwikkeld met behulp van crowdfunding!

- In juni 2016 is de eerste financiële ondersteuning ontvangen van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Een compleet lesprogramma van 6 weken met 8 modules en 45 thema's is ontwikkeld voor kinderdagverblijven en basisscholen. 

- In 2017 hebben we ons aanbod uitgebreid naar 3 pakketten met Trainingen, coaching en verschillende voorstellingen bieden we aan.

Pakket 1: "Een nieuwe dag"

Pakket 2: "Boerderijdieren en insecten"

Pakket 3: "Lotte & max gaan naar school"

- In 2018 Is de uitgebreide complete lesmap ontwikkeld, vol met allerlei leuke lesactiviteiten, maarliefst 600 pagina's!!

- In 2019 Subsidieprojecten bij de Samen naar School klassen dankzij steun van de Nederlands Stichting voor het Gehandicapte Kind.

- in 2019 opening van ons eigen streaming gebarenles videokanaal. www.lottemax.nl

- 2020/ 2021 Nieuwe videoserie in de maak. Doel: elke week een nieuw thema!

- 2020/ 2021 LUSTRUMJAAR implementatie subsidieproject om op 25 scholen ons gebarenles programma's te kunnen geven, plus elearning voor de pm-ers en leerkrachten ontwikkelen

Kijk voor meer informatie op onze site voor organisaties en professionals op gebarenles.nl

of op onze stichtingspagina: www.pratenmetjehanden.nl

 

Nieuw is het digitale videokanaal: kijk op Lottemax.nl

 

Videokanaal Lotte & Max (eerste 7 dgn gratis)

Heb je geen DVD-speler mee en wil je liever digitaal naar onze mooie filmpjes kijken?

Ga dan naar ons videokanaal!

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
  • Logo Gebaren met Lotte & Max
© 2010 - 2022 Kindergebaren met Lotte & Max | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel